Sivut

sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Marianne-suklaakakku

Tässä ihana Mariannen makuinen suklaakakku kahvin kanssa tarjottavaksi. Tähän suklaakakkuun tulee suklaarouheen lisäksi Fazerin Marianne Crush -piparminttusuklaarouhetta. Kakku on kuorrutettu suklaalla ja koristeltu vielä Marianne-rouheella. Kakku maistuu tuoreeltaan hieman lämpimänä, mutta kakun voi antaa myös mehevöityä jääkaapissa muoviin käärittynä. Silloin Mariannen maku tulee hivenen paremmin esille.


Käytin noin litran ja noin 0,3 litran kakkuvuokia.


200 g Oivariinia / voita
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa / kermaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kaakaojauhetta
hyppysellinen suolaa
0,5 dl vahvaa kahvia
60 g tummaa suklaata
1 pss (150 g) Fazerin Marianne Crush -piparminttusuklaarouhetta

- Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota se. Sekoitin korppujauhojen sekaan kaakaojauhetta tummentamaan sävyä.
- Rouhi suklaa.
- Vatkaa pehmeä Oivariini ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää munat yksitellen vatkaten.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kahvin ja maidon kanssa taikinaan.
- Sekoita lopuksi suklaa ja Marianne Crush -rouhe. Voit säästää pari ruokalusikallista Marianne-rouhetta koristeluun.
- Paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Laitoin leivinpaperin paiston loppuvaiheessa suojaamaan tummentumiselta.

Käytin kuorrutukseen ja koristeluun sulatettua tummaa suklaata, kaakaojauhetta ja Marianne-rouhetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit