Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Appelsiinituorejuustokakku

Palaan hieman ajassa taaksepäin joulupäivän kahvipöydän tarjoiluihini.
Tämä appelsiinituorejuustokakku sopii leivottavaksi myös ystävänpäiväksi.





Pohja:

3 munaa
1 pieni juomalasillinen sokeria
1 pieni juomalasillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria

Kostutus: 1-1,5 dl maitoa / laimennettua sitruunamehua / spritea

Kakkupohjan taikinan määrä on jaettu paistamisessa kahteen pieneen halkaisijaltaan n.16 cm kakkuvuokaan.
Eli puolikas annos taikinaa per vuoka.

- Mittaa yhteen lasiin munat. Laita laseihin saman verran sokeria ja vehnäjauhoja kuin
kanamunia on.
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita vehnäjauhot mukaan.
- Paista voidelluissa ja korppujauhotetuissa vuoissa 175 asteessa noin 45 min.
- Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä. Pohjat voi leipoa valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Leikkaa pohjat puoliksi ja kostuta ne.

Täyte:

200 g appelsiinituorejuustoa
2 dl vispikermaa
puolikas sitruuna (kuori + mehu)
2 liivatelehteä
n. 3 rkl sokeria

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Pese hyvin sitruuna ja raasta puolikkaan sitruunan kuoret. Purista puolikkaan sitruunan mehu.
- Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto, sokeri ja sitruunan kuoret.
- Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet.
- Lisää liivateseos hyvin sekoittaen.

Laita alin kakkupohja kelmulla vuoratun muovikulhon pohjalle. Käytin pohjien kokoista muovikulhoa, jotta kakku pysyy helposti kasassa ennen kuin täyte on hieman jähmettynyt.
Lisää reilusti täytettä pohjalle. Laita seuraava pohja ja lisää täytettä.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin jähmettymään seuraavaksi päiväksi.

Kuorrutus:

Tein kuorrutuksen tarjoilupäivänä, joten tavallinen vispikerma sopi hyvin kaulintamassan alle.

1 dl vispikermaa
1-2 rkl sokeria
1-2 pkt (250-500g) vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Käytin kaksi pakettia, mutta niistä jäi massaa reilusti yli.
Koristeluun itse tehtyjä syötäviä kukkia ja silkkinauhaa.
Syötävien kukkien massa on tehty sekoittamalla puolet sokerimassaa ja puolet kukkamassaa.

- Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää sokeri
- Ota kakku muovin avulla pois kulhosta ja asettele tarjoiluvadille.
- Siisti reunat ja levitä ohut kerros kermavaahtoa.
- Vaivaa ja kaulitse vaahtokarkin makuinen kaulintamassa ohueksi ympyräksi.
- Asettele kaulittu massa kakun päälle.
- Koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit