Sivut

lauantai 20. helmikuuta 2016

Valkosuklaa-sitruunakakku

Tässä ihana raikas ja pehmeä valkosuklaa-sitruunakakku. Kakku ei ole ollenkaan kuiva. Tarjosin tämän kahvipöydässä kinuskikakun kanssa. Leivoin kakun yhteen noin litran vuokaan ja pieneen n. 0,3 litran vuokaan.


























200 g voita / Oivariinia
2 dl sokeria
3 munaa
1 dl turkkilaista jugurttia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 sitruuna (mehu + kuori)
70 g valkosuklaata

- Leikkaa valkosuklaa pieniksi paloiksi.
- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka / vuoat.
- Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori. Purista sitruuna mehuksi. Mehua tulee n. 1dl.
- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
- Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin.
- Sekoita taikinaan raastettu sitruunankuori.
- Lisää vuorotellen sekoittaen vehnäjauhot, jugurtti ja sitruunamehu.
- Sekoita viimeisenä valkosuklaa.
- Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 50 min. Jos kakku alkaa tummeta liikaa niin laita päälle leivinpaperi.
- Kumoa kakku ja anna jäähtyä hyvin jolloin se vetäytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit