Sivut

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Taateli-suklaakakku

Tein viime jouluksi hieman muokatun version aiemmin jakamastani taatelikakun reseptistä.
Tummat suklaahiput tuovat lisämakua taatelikakkuun.
Taatelikakun maku paranee kun antaa sen olla jääkapissa kelmuun käärittynä vähintään kolme päivää.























1 pss (200g) pehmeitä taateleita
1,5 dl kahvia (vahva kahvi: 2 rkl murukahvia ja 1,5 dl vettä)
200 g voita
2 munaa
1,5 dl ruskeaa raakaruokosokeria (myydään mm. Lidlissä) tai tavallista sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa (maitoa)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
60 g tummaa leivontasuklaata

- Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
- Leikkaa tumma suklaa pieniksi paloiksi.
- Hienonna taatelit saksilla pienemmiksi ja keitä niitä kahvin kanssa kattilassa noin 5 min kunnes seos pehmenee.
- Hienonna seos sauvasekoittimella.
- Lisää voi sulamaan ja nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Vatkaa kunnes seos on kädenlämpöistä.
- Vatkaa munat yksitellen sekaan ja vatkaa seosta vielä hetken.
- Kumoa taikinakulhoon ja lisää sokerit sekä kerma. Vatkaa seos tasaiseksi.
- Sekoita keskenään vehnäjauhot ja leivinjauhe.
- Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää viimeisenä suklaa.
- Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit