Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Suklainen Pätkis-moussekakku

Tässä ystävälle ihanan suklaista kakkua näin ystävänpäivän teeman mukaisesti.
Tämä kakku menikin parempiin suihin siskoni ystävänpäiväjuhliin. Kakun täytteeksi tein paksun Pätkis-moussen. Pohja on perinteinen kolmen munan kakkupohja, joista osa jauhoista on korvattu tummalla kaakaojauheella ja taikinaan on lisätty suklaarouhetta. Koristeena on Pätkis-suklaata ja Fazerin uutuuksia: Travel Mint and Choco drops ja Iced coffee and Mudcake -suklaita.


Pohja:
3 munaa
0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
Juomalasillinen vehnäjauhoja
Juomalasillinen sokeria
1 tl leivinjauhetta
60 g suklaarouhetta
(Hyppysellinen suolaa)

- Riko munat juomalasiin
- Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
- Kaada toiseen lasiin kaakaojauhe ja lisää sen verran vehnäjauhoja, jotta yhteismäärä on sama kuin sokerilla ja munilla.
- Sekoita jauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää jauhoseos taikinaan sekoittaen.
- Sekoita lopuksi suklaa ja suola taikinaan.
- Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista 175 asteessa uunin alatasossa noin 50 minuuttia.

Täyte:
Kostutukseen 1 dl maitokahvia (tai maitoa)
4 dl vispikermaa
250 g turkkilaista jugurttia
1 rkl maitoa / vettä
4 liivatelehteä
3 rkl sokeria
100 g Fazerin Pätkis -suklaata

Koristeluun suklaata ja strösseleitä.

- Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta maitokahvilla.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Laita kattilaan 0,5 dl vispikermaa ja Pätkis -suklaat.
- Kuumenna ja sekoita seosta kunnes suklaat sulavat.
- Anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa 2,5 dl vispikermaa vaahdoksi.
- Lisää sokeri ja jugurtti.
- Lisää suklaaseos varovasti sekoittaen.
- Kuumenna maito ja liota liivatteet sekaan.
- Vatkaa varovasti liivateseos moussen sekaan.
- Laita kakkupohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
- Kaada mousse päälle ja laita kakkupohjan toinen puoli kanneksi päälle.
- Suojaa kelmulla ja anna seoksen jähmettyä jääkaapissa yön yli.

- Vatkaa 1 dl vispikermaa vaahdoksi ja mausta sokerilla.
- Irrota jähmettynyt kakku vuoasta, asettele tarjoiluvadille ja levitä kerma päälle.
Levitin myös täytettä tasaiseksi kakun reunoille.

Koristele suklailla ja strösseleillä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit