Sivut

sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Kinkkupiirakka

Tein tämän helpon ja yksinkertaisen kinkkupiirakan siskoni ystävänpäivän juhliin. Teeman mukaisesti leivoin piirakan sydämenmuotoiseen piirakkavuokaan. 



Pohja:
85 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
1 dl maitoa (ruokakermaa)

Täyte:
1 tl vihreää pestoa
400 g palvikinkkua
n. 1/3 rasiasta miniluumutomaatteja
2 dl ruokakermaa (käytin Valion Eila paksumpi ruokakermaa, 15%)
2 munaa
1 dl juustoraastetta
(3 pakastepinaattikuutiota)

- Nypi jauhot ja suola pehmeään voihin.
- Lisää maito ja vaivaa taikinaa.
- Laita taikinapallo noin 5-10 minuutiksi kylmään vetäytymään.
- Kaulitse taikina ja asettele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
- Levitä pesto pohjalle.
- Esipaista piirakkapohjaa n.10-12 minuuttia 175 asteessa ylätasolla.
- Pilko tomaatit ja kinkku.
- Sekoita munat, ruokakerma ja sulatetut pakastepinaattikuutiot.
- Levitä kinkku paistetulle piirakkapohjalle, kaada munakerma ja ripottele juustoraaste.
- Asettele viimeisenä pilkotut tomaatit.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 35 min.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit