Sivut

maanantai 28. joulukuuta 2015

Parmakinkkupiirakka

Tämän suolaisen piirakan alkuperäinen resepti löytyi ystäväni Hellapoliisin pikkusuolaiset -keittokirjasta. (Kati Jaakonen, 2013). Tein piirakan omalla tvistillä ja omalla piirakkapohjan reseptillä. Tämä onkin ihana suolainen tarjottava vieraille. Täytteenä voi käyttää mitä tahansa ilmakuivattua kinkkua.



Pohja:
75 g voita
1 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa

Täyte:
Pieni pala kesäkurpitsaa
Pieni sipuli
1 rkl öljyä paistamiseen
8 kirsikkatomaattia
n. 7 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 munaa
2 dl ruokakermaa
100 g (pkt) ilmakuivattua kinkkua
1 dl juustoraastetta (Emmental)
1 rkl + 1 tl vihreää pestoa

Päälle rucolaa

- Nypi jauhot ja suola pehmeään voihin.
- Lisää maito ja sekoita.
- Laita taikina hetkeksi jääkaappiin.
- Pilko sillä välin tomaatit ja sipuli. Raasta kesäkurpitsa.
- Painele taikina jauhojen avulla voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
- Levitä lusikalla ruokalusikallinen pestoa pohjalle.
- Esipaista pohjaa n.10 min 175-asteisessa uunissa.
- Kuullota sipuli ja kesäkurpitsaraaste pannulla.
- Lisää pilkotut aurinkokuivatut tomaatit ja teelusikallinen pestoa. Paista hetken,
- Sekoita munat ja ruokakerma keskenään.
- Levitä kesäkurpitsaseos piirakkapohjalle.
- Revi päälle ilmakuivattua kinkkua.
- Kaada munakerma ja ripottele pinnalle juustoraaste.
- Asettele lopuksi kirsikatomaatit juustoraasteen päälle.

Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa noin 30-35 minuuttia kunnes pinta on saanut väriä.

Ripottele pinnalle rucolaa ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit