Sivut

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku

Tämä valkosuklaajuustokakku piparipohjalla sopii hyvin tarjottavaksi pikkujouluihin. Tämän kakun tein tarjottavaksi siskoni pikkujouluihin.
Piparit voi helposti korvata Digestive kekseillä tai kaurakekseillä. Koristeet valikoin Punnitse & Säästä -kaupasta. 



Pohja:
200 g piparkakkuja
70 g voita

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 pkt (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
100 g valkosuklaata

-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Murskaa piparkakut sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
-Sekoita voisula joukkoon.
-Levitä seos irtopohjavuoalle ja laita se jääkaappiin jähmettymään.

-Jätä kuohukermasta 3 rkl syrjään ja vatkaa loput vaahdoksi.
-Lisää tuorejuustot ja sokeri.
-Sulata valkosuklaa varovasti kattilassa 3 rkl kuohukerman kanssa.
-Lisää liivatteet 2 rkl kiehuvaan veteen ja kaada seos valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna hieman jäähtyä, mutta seos ei saa jähmettyä..
-Sekoita kevyesti vatkaten valkosuklaaseos tuorejuustoseokseen.
-Levitä seos irtopohjavuoalle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi soseutettujen mansikoiden kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit