Sivut

torstai 13. marraskuuta 2014

Minipizzat

Minipitsat sopivat hyvin suolaisiksi tarjottaviksi juhliin ja illanistujaisiin.
Tein pitsoja seuraavilla täytteillä: tuoremozzarella, pesto, kinkku ja kirsikkatomaatti. Taikinassa on vehnäjauhoja ja ruisjauhoja. Pitsoista tuli rapeita kun laitoin ne valmiiksi kuumalle pellille paistumaan. Juomalasin avulla tein pitsataikinasta samankokoisia ympyröitä pitsapohjiksi. Kuvassa olevissa pitsoissa on täytteenä tomaattikastiketta, pestoa, tuoremozzarellaa ja oreganoa.





















Pohja:
25 g hiivaa
3 dl vettä
1 tl suolaa / ruususuolaa
3 dl ruisjauhoja
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl öljyä

-Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
-Lisää suola, öljy ja jauhot sekoittaen.
-Anna taikinan kohota liinan alla peitettynä vähintään puoli tuntia.
Kulhon voi laittaa esimerkiksi mikroon kohoamaan.
-Vaivaa taikinaa ja kaulitse se ohueksi.
-Painele lasilla ympyröitä.
-Täytä ympyrät alla olevin esimerkein.
-Paista pizzat kuumalla pellillä 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.


Täytteet:
mozzrellajuustoaraastetta
tuoremozzarellaa
pestoa
tomaattikastiketta
kirsikkatomaatteja
palvikinkkua
oreganoa


Mozzarella:
Tomaattikastiketta, tuoremozzarellaa, pestoa, juustoraastetta ja kirsikkatomaatteja.

Kinkku:
Tomaattikastiketta, juustoraastetta, palvikinkkua suikaleina ja kirsikkatomaatteja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit