Sivut

sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Vadelmajuustokakku

Tein tämän raikkaan vadelmajuustokakun illalliskutsujen jälkiruuaksi. Kakku on perinteistä juustokakkua hieman kevyempi versio, sillä tähän tuli tuorejuuston lisäksi rahkaa. Käytin tavallisen sokerin tilalla luomu täysruokosokeria eli intiaanisokeria, jota ostin Punnitse & Säästä -kaupasta. Koristeena on maitosuklaapisaroita ja tekemiäni marsipaaniperhosia.




Pohja: 
100 g digestive keksejä
70 g voita
3 rkl tummaa kaakaota
2 rkl sokeria / luomu täysruokosokeria (intiaanisokeria)
muutama pala suklaata raastettuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 pkt (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
7 liivatelehteä
200 g vadelmia
2 rkl vettä
0,75 dl luomu täysruokosokeria / sokeria

-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Murskaa keksit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimen avulla.
-Lisää voi, kaakao, sokeri ja raastettu suklaa.
-Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään.

-Keitä vadelmia muutama minuutti vesitilkassa.
-Lisää liivatelehdet ja anna seoksen jäähtyä, mutta ei jähmettyä.

-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Lisää maitorahka, sokeri ja tuorejuusto.
-Kaada jäähtynyt vadelmaseos varovasti sekoittaen muiden aineiden joukkoon.
-Levitä pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit