Sivut

lauantai 29. marraskuuta 2014

Suklaiset kuppikakut

Nämä kuppikakut tein tarjottavaksi kaverini lapsen syntymäpäiväjuhliin. Vastaava versio Pätkis-suklaalla ja valkosuklaakuorrutteella löytyy tästä. Käytin kuorrutteeseen ehdotonta lempparisuklaatani: Fazerin Sinistä. Sen voi korvata tavallisella tummalla leivontasuklaalla.



Muffinit:
2 munaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
100 g kermaviiliä
125 g Oivariinia / margariinia
100 g tummaa suklaata rouhittuna
(hyppysellinen ruususuolaa)

-Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakao keskenään.
-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
-Lisää vuoron perään joukkoon jauhoseosta, juoksevaa margariinia ja kermaviiliä
-Sekoita lopuksi suklaa (ja suola).
-Paista noin 12-14 min 225 asteessa. Pienille muffinsseille riittää noin 10 min.
Nämä muffinit on paistettu silikonisissa muffinivuoissa ja siirretty sen jlk paperisiin.


Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
1 pkt (200 g) tuorejuustoa
100 g maitosuklaata (Fazerin Sininen)
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sokeria

-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Lisää tuorejuusto, vaniljasokeri ja sulatettu suklaa.
-Laita kuorrute hetkeksi kylmään jähmettymään.
-Kuorruta jäähtyneet muffinit.


Koristele sokerimassata tehdyillä kukilla ja perhosilla.

1 kommentti:

Kommentit