Sivut

sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Pätkismoussekakku

Tein siskolleni 22-vuotis syntymäpäiväkakuksi pätkismoussekakun. Tai toisin sanoen pätkisjuustokakun. Koristelin kakun suklaarouheella ja sokerimassasta tehdyillä hattivateilla. Hattivatteja on 22. Pohjaan lisäsin raakakaakaota, koska tavallinen kaakao olikin loppunut kaapista. Kakku on tehty halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoalle.




Pohja:
200 g Digestive keksejä
70 g voita (Valion luomuvoita)
3 rkl kaakaojauhetta
1 rkl intiaanisokeria / sokeria
muutama pala suklaata / pätkis

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
250 g (1 prk) maitorahkaa
4 rkl vettä
4 liivatelehteä
1 pätkispussi (140 g)
1 rkl intiaanisokeria / sokeria

-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Hienonna keksit sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
-Sekoita keksien sekaan voisula, kaakao, sokeri ja suklaarouhe.
-Painele keksiseos (24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään.

-Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
-Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri.
-Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet.
-Sulata pätkikset kattilassa ja kaada siihen liivateseos sekoittaen. Sekoita hyvin, jotta seos on tasainen.
-Kaada suklaaseos muiden aineiden joukkoon kevyesti vatkaten.
-Kaada seos vuoalle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.


Koristelu:
-1 pss (120 g) Fazerin taloussuklaarouhetta
-Valkoista sokerimassaa
-Cocktail-tikkuja
-Strösseleitä hattivattien silmiksi

Tee hattivatit edellisenä päivänä. Upotin niihin puolikkaan coktail-tikun. Kädet on tehty kukkamuotin avulla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit