Sivut

torstai 11. joulukuuta 2014

Taatelikakku

Taateleita rakastavana ihmisenä halusin kokeilla taatelikakun leipomista. Löysin jostain koti-lehdestä hyvän taatelikakun reseptin, johon tulee myös kahvia. Otin reseptistä kuvan kylässä ollessani, joten lehden nimeä ei ole enää tallella. Tässä on oma versioni taatelikakusta.  Seuraavalla kerralla kokeilen suklaisempaa versiota  suklaarouheesta. Tämä taikina on noin kahden litran kakkuvuoalle. Tein taikinasta yhden hieman isomman kakun ja kuvassa olevan pienemmän kakun (0,3 l). Kuorrutin kakut valkosuklaalla ja Fazerin joulusuklaalla.
Taatelikakku säilyy jääkaapissa kelmuun vuorattuna noin kaksi viikkoa. Suosittelen taatelikakun tekemistä ainakin kolme päivää ennen tarjoilua ja säilyttämistä kelmuun vuorattuna jääkaapissa, sillä silloin kakun maku syvenee ja paranee. 



Kakku:
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
1,5 dl kahvia
200 g voita / Oivariinia
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
0,5 dl kermaa tai maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa

-Liota vedessä pilkottuja taateleita noin 10 min.
-Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
-Laita taatelit ja kahvi kattilaan ja keitä kunnes tulee pehmeä seos (noin 5 min).
-Lisää voi sulamaan ja nosta kattila kylmään vesihauteeseen. Vatkaa kunnes seos on kädenlämpöistä.
-Vatkaa munat yksitellen sekaan ja vatkaa seosta vielä hetken.
-Kumoa taikina kulhoon ja lisää sokerit ja kerma tai maito. Vatkaa seos tasaiseksi.
-Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda.
-Lisää kuivat aineet seokseen ja sekoita tasaiseksi.
-Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min.


Koristelu
0,5 dl kuohukermaa
100 g joulusuklaata
Noin 5 palaa valkosuklaata
Tomusokeria
Pehmeitä hopeahelmiä

-Sulata kattilassa kerman seassa joulusuklaa. Sekoita tasaiseksi.
-Laita muovipussiin / pursotuspussiin ja koristele kakku.

-Sulata valkosuklaat pakastepussissa kuumassa vesihauteessa. Leikkaa pieni reikä, jolla
saat pursotettua kuorrutuksen.

-Koristele hopahelmin.
-Anna suklaan kovettua kylmässä.
-Lisää tomusokeria siivilän läpi ennen tarjoilua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit