Sivut

torstai 30. lokakuuta 2014

Mokkapalat

Leivoin pitkästä aikaa perinteisiä mokkapaloja. Ohjeesta tulee pellillinen mokkapaloja.
Nämä mokkapalat ovat täydelliset naposteluun.
Kuorrutteen lisäksi taikinaankin tulee kahvia. Kahvi antaa näihin kivan mokkaisen vivahteen.




Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kahvia
ripaus ruususuolaa

-Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
-Sekoita keskenään leivinjauhe, sihdattu kaakao ja vehnäjauhot.
-Sekoita kauhalla vaahdon sekaan vuoron perään voi, kahvi ja jauhot.
-Taikinaan voi lisätä lopuksi ripaus ruususuolaa. Suola korostaa suklaan makua.
-Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille.
-Paista uunista riippuen 15 - 25 minuuttia 200 asteessa. Näitä paistoin noin 25 minuuttia.

-Tee sillä välin kuorrute.

Kuorrute:
50 g voita
4 rkl kuumaa kahvia
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria

-Sulata voi kattilassa.
-Lisää kahvi ja vaniljasokeri.
-Sekoita vähitellen kaakao ja tomusokeri siivilän läpi sekoittaen.
Anna kattilan olla lämpimällä liedellä, jotta seos ei jähmety.
(Lieden voi ottaa pois päältä jos se on tarpeeksi lämmin).
- Kaada seos lämpimälle pohjalle ja levitä se lastalla samantien, sillä seos jähmettyy nopeasti.
- Koristele strösselillä samantien kuorrutteen levittämisen jälkeen.
- Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit