Sivut

lauantai 19. joulukuuta 2015

Pieni valkosuklaajuustokakku

Tein itsenäisyyspäivän aterialle jälkiruoaksi pienen valkosuklaajuustokakun piparkakkupohjalla. Koristelin kakun kermavaahtopursotuksella ja koristelluilla piparkakuilla. 





Pohja:
130 g piparkakkuja
60 g voita
Ripaus kanelia

Täyte:
200 g (pkt) tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
100 g valkosuklaata
3 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
3 liivatelehteä


  • Murskaa piparkakut ja lisää sulatettu voi ja kaneli.
  • Painele seos 20 cm irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sulata valkosuklaa vesihauteessa. (Voit lisätä tilkan kermaa sekaan.)
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sokerit, tuorejuusto ja valkosuklaa.
  • Kuumenna sitruunamehu ja lisää siihen liivatteet.
  • Sekoita liivateseos tuorejuustoon.
  • Kaada vuoalle ja anna olla jääkaapissa pari päivää. Maku paranee entisestään.
Koristeluun 1,5 dl vispikermaa vatkattuna, muutama piparkakku ja strösseleitä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit