Sivut

perjantai 18. joulukuuta 2015

Korvapuustit

Olen leiponut korvapuusteja nyt tänä syksynä parikin kertaa. Tuoreet ja lämpimät korvapuustit ovatkin niin hyviä. Olen tykästynyt oheiseen Kinuskikissan leivontablogin pullataikinan reseptiin. Käytin taikinaan kuivahiivaa, joka sekoitetaan jauhojen sekaan. Ohjeessa on lisäksi tavallisen hiivan määrä.
Tästä taikinasta tuli neljä pellillistä korvapuusteja. 






















Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa tai kaksi pussia kuivahiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja

- Sulata voi ja sekoita hiiva lämpimään maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se vehnäjauhojen         sekaan ja lisää muut ainekset ensin 42 asteiseen maitoon. Maidon tulee tuntua kädessä selvästi             lämpimämmältä.
- Sekoita maitoon suola, sokerit, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhoja vähitellen sekoittaen.         Jätä noin 1 dl myöhemmin käytettäväksi.  Käytin vatkainta, jossa oli taikinakoukut. Lisää lopuksi  voi. Voit vaivata lopun taikinan käsin. Taikinan tulisi irrota kulhon reunoilta.
- Peitä taikinakulho liinalla ja laita se kohoamaan esimerkiksi mikroaaltouuniin, jossa olet                     lämmittänyt ensin pienen kupillisen vettä. Anna kohota noin 45 minuuttia.

Täyte:
150 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
4 rkl kanelia
(kardemummaa)

- Sekoita ainekset keskenään.

Voiteluun:
1 muna

Pinnalle:
Raesokeria

- Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa ensin toinen ja jaa se kahtia.
- Kaulitse taikina suorakulmaiseksi ohueksi levyksi ja levitä täyte veitsellä.
- Rullaa levy pitkoksi  ja leikkaa ohuita viipaleita. Laita viipaleet pellille ja paina keskelle monttu tai      voit laittaa viipaleet muffinivuokiin.
- Anna kohota liinan alla.
- Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa noin 8-15 min koosta riippuen.
Korvapuustit ovat valmiita kun pinta on saanut vähän väriä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit