Sivut

sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Puolukkajuustokakku

Tein tutun valkosuklaa-puolukkajuustokakkuni hieman uudella tvistillä. Tuorejuuston lisäksi täytteeseen tuli kermarahkaa. Kiilteenä on itse tehty puolukkamehu maustettuna kanelitangolla ja neilikoilla. Pohjaan on käytetty piparkakkuja. Nämä koristeet tein vaahtokarkkimassasta. Kakku on parhaimmillaan vasta parin päivän päästä kun piparipohja ja valkosuklaakerros ovat saaneet mehevöityä jääkaapissa. Tein kakun kolmena päivänä.



Pohja:
130 g piparkakkuja
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
125 g (1/2 pkt) kermarahkaa (10%)
1-2 rkl sokeria
50 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua

Puolukkatäyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
125 g (1/2 pkt) kermarahkaa (10%)
0,5 dl sokeria
50 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2 rkl vettä / punaista marjamehua
2 dl puolukoita

Puolukkakiille:
3 dl vettä
2 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
puolikas kanelitanko
2 neilikkaa


Pohja:
  • Murskaa piparkakut aivan pieneksi muruksi sauvasekoittimen avulla.
  • Lisää sulatettu voi.
  • Painele seos 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Laitoin lisäksi reunakalvon kakkuvuoan   reunojen ympäri.
  • Laita vuoka jääkaappiin.

Valkosuklaakerros:
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa. (Voit lisätä siihen tilkan kermaa).
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri.
  • Kaada sulanut valkosuklaa sekaan kevyesti vatkaten.
  • Kuumenna sitruunamenu ja lisää siihen lionneet liivatelehdet.
  • Kaada liivateseos varovasti sekoittaen tuorejuuston sekaan.
  • Kaada seos kakkuvuoalle ja laita kylmään jähmettymään mieluiten seuraavaan päivään. 

Puolukkakerros:
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Soseuta puolukat.
  • Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa. (Voit lisätä siihen tilkan kermaa).
  • Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka, sokeri ja lopuksi puolukkasose.
  • Kuumenna vesi / mehu ja lisää lionneet liivatelehdet.
  • Lisää lopuksi liivateseos hyvin sekoittaen.
  • Kaada puolukkatäyte jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle.
  • Anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään.

Kiille:

  • Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 30 min.
  • Ota 2 rkl erilliseen kuppiin ja anna lopun seoksen jäähtyä.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Sekoita kuumennettuun pienempään osaan lionneet liivatelehdet.
  • Yhdistä seokset ja kaada kakun päälle.
  • Anna jähmettyä jääkaapissa.

Kiilteen tein tarjoilupäivänä. Koristeet on tehty vaahtokarkkimassasta lumihiutalemuoteilla. Liimasin syötävät koristeet sulatetulla valkosuklaalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit