Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Luumurahkakakku

Tein tämän luumurahkakakun jouluksi jälkiruuaksi kahvin kanssa. Olen perinteisesti syönyt jälkiruuaksi luumurahkaa, mikä onkin todella hyvää. Viime jouluna söin sitä sitten kakun muodossa. Kiille on Valion sesonkituotteena ollutta luumu-rusinakeittoa. Koristeina on taatelia, viikunaa, goji-marjoja, kuorrutettuja manteleita ja kuorrutettuja karpaloita. Kakun maku paranee jääkaapissa ollessa, joten kakku kannattaa tehdä jopa kolme päivää ennen tarjoilua.



24 cm irtopohjavuoka

Pohja:
200 g piparkakkuja
70 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
500 g (2 prk) maitorahkaa
1 prk (300 g) luumumarmeladia
0,5 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
(sokeria)

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Murskaa piparkakut muruksi ja sekoita voisulan kanssa.
- Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää rahkat, luumumarmeladi ja sokeri.
- Kuumenna sitruunamehua ja sekoita liivatelehdet sekaan.
- Sekoita jäähtynyt sitruunamehu rahkaseokseen.
- Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Kiille:
3 dl Valion luumu-rusinakeittoa
3 liivatelehteä

- Liota liivatelehtiä n. 5-10 min kylmässä vedessä.
- Kuumenna 1 dl luumu-rusinakeitosta ja sekoita liivatelehdet sekaan.
- Yhdistä seos lopun keiton kanssa ja kaada hyytyneen rahkakakun päälle.
- Anna hyytyä seuraavaan päivään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit