Sivut

sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Feta-pinaattipiirakka

Tähän feta-pinaattipiirakkaan tein yksinkertaisen kaurapohjan kaurajauhoista ja voista. Käytin tähän Punnitse & Säästä -kaupasta ostamiani Riihipuodin myllyn luomu kaurajauhoja. Kaurajauhoja voi tehdä itse hienontamalla monitoimikoneessa kaurahiutaleita. Gluteenittoman version saa kun käyttää gluteenittomia kaurajauhoja. Piirakan voi tehdä myös rukiisella pohjalla, joka löytyy tästä feta-tomaattipiirakan ohjeesta




Pohja:
100 g voita
4-5 dl kaurajauhoja
ripaus suolaa / ruususuolaa

-Nypi kädellä jauhot, voi ja suola.
-Laita noin kymmeneksi minuutiksi jääkaappiin jähmettymään.
-Painele sormin esimerkiksi kylmän veden avulla voidellulle ja jauhotetulle piirakkavuoalle.
-Esipaista pohjaa noin 5-7 minuuttia 200 asteessa.


Täyte:
150 g / 1 pss pakastepinaattikuutioita
2 munaa
1 dl maitoa
1 pkt (noin 200 g)  fetajuustoa
pippuria

-Levitä sulatettu ja valutettu pinaatti piirakkapohjalle.
-Lisää feta ja kaada munamaito päälle.
-Rouhi pinnalle vähän pippuria pippurimyllystä.
-Paista 20-25 minuuttia 200 asteessa.
Paiston lopussa voit laskea uunin lämpötilan 150 asteeseen.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit