Sivut

lauantai 25. lokakuuta 2014

Omenajuustokakku

Tässä on syksyinen omenajuustokakun ohje. Kakun omenat on maustettu sitruunamehulla ja kanelilla ja paistettu pannulla pehmeiksi voissa ja hunajassa. Kakun täytteeseen tulee omenasosetta. Alla on helpon ja nopean omenasoseen ohje.


Paistetut omenat:
3 isoa omenaa
3 rkl hunajaa
2 rkl voita
2 rkl sitruunamehua
2 tl kanelia
-Pilko omenat lohkoiksi ja laita ne kulhoon.
-Lisää kaneli ja sitruunamehu. Kääntele omenoita kulhossa.
-Paista omenoita pannulla voi-hunaja seoksessa kunnes pehmenevät.
-Anna omenoiden jäähtyä ja tee sillä välin juustokakku.

Pohja:
200g Digestive -keksejä
70 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 dl omenasosetta
5 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl tummaa raakaruokosokeria, Lidl (määrä voi vaihdella, riippuen omenasoseen makeudesta)
-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Murskaa keksit esimerkiksi sauvasekoittimen avulla.
-Lisää voisula.
-Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja laita kylmään.
-Vatkaa kermavaahto.
-Lisää tuorejuusto ja sokerit.
-Kuumenna sitruunamehua ja lisää siihen liivatelehdet.
-Yhdistä sitruunamehu ja liivatteet omenasoseen kanssa ja sekoita
tuorejuuston sekaan.
-Levitä seos keksipohjan päälle.
-Asettele jäähtyneet pehmennetyt omenat tuorejuuston päälle ja anna hyytyä jääkaapissa
seuraavaan päivään.

Pikainen omenasose:
omenoita
tilkka vettä
kanelia
(hillosokeria)
-Pilko omenat kulhoon.
-Lisää tilkka vettä ja kanelia.
-Lämmitä mikrossa 10 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
-Soseuta omenat.
-Lisää tarvittaessa hillosokeria.
-Omenasose kannattaa pakastaa esimerkiksi minigrip-pusseihin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit