Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Jäädytetty marja-raakakakku

Tänä päivänä raakakakut ovat suosittuja, ainakin blogeissa ja lehdissä. Päätinpä kokeilla miltä se raakakkakku maistuu ja tulisiko siitä hyvä vaihtoehto kahvipöydän tarjottavaksi.

Raakaruoka tarkoittaa mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa, jota ei lämmitetä yli 45 asteen. Kypsentämistä vältetään, jotta tärkeät hivenaineet ja vitamiit eivät tuhoutuisi. Raakaruoka on yksinkertaisuudessaan mahdollisimman vähän jalostettua, kasvikunnasta peräisin olevaa ravintoa.
Raakaravintona suositaan muun muassa raakoja kasviksia, hedelmiä, marjoja, juureksia, yrttejä, pähkinöitä, siemeniä ja kylmäpuristettuja kasvirasvoja.

Löysin hyvännäköisen reseptin tästä Feel good kitchenin blogista, josta tein oman variaationi. Raakakakuissa käytetään sulatettua kylmäpuristettua kookosöljyä, joka jähmettyy kylmässä ja  pitää kakut koossa. Laitoin tähän vähemmän koookosöljyä, jotta kakussa maistuisi muukin kuin kookos. Marjojen tulisi olla kotimaisia, sillä ulkomaalaiset marjat pitäisi keittää. Jäädytin tämän kakun pakkasessa, jotta se pysyisi kasassa. Kakku olisikin hyvä tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä. Kakku sulaa sopivan pehmeäksi  huoneenlämmössä noin 30-40 minuutissa.

Käytin halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuokaa.





Pohja:
1,5 dl auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
1,5 dl manteleita / mantelijauhoja
130 g pehmeitä kivettömiä taateleita
3 rkl raakakaakaojauhetta
ripaus ruususuolaa

-Jos käytössä on vain sauvasekoitin, pilko ensin veitsellä taatelit pieniksi paloiksi.
-Jauha auringonkukansiemenet monitoimikoneessa / sauvasekoittimella jauhoksi.
-Lisää mantelijauhot, taatelit, raakakaakao ja suola.
Valmiin taikinan tulisi olla massamainen.
-Levitä massa irtopohjavuoalle ja laita pakkaseen siksi aikaa kun teet täytteen.


Täyte:
1,5 dl yön yli runsaassa vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl kotimaisia puolukoita
2 dl kotimaisia mustikoita
100 g pehmeitä kivettömiä taateleita
1 rkl sitruunanmehua
0,5 - 1 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
(marjoja koristeluun)

-Sulata pakastetut marjat huoneenlämmössä tai jääkaapissa.
-Soseuta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella ainekset tasaiseksi seokseksi ja kaada se pohjan päälle. Pilkoin ensin veitsellä taateleita pieniksi palasiksi.
-Pakasta kakku ja tarjoile seuraavana päivänä.



Koeyleisölle eli vanhemmille ja mummolle kakku maistui hyvin kahvin kanssa. Eli saan tehdä toistekin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit