Sivut

maanantai 22. syyskuuta 2014

Rukiinen puolukkapiirakka

Tässä on helppo ja hyvä puolukkapiirakan ohje. Pohjaan on käytetty vain ruisjauhoja. 



Pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl tummaa raakaruokosokeria (Lidl)
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl ruisjauhoja


Täyte:
250 g maitorahkaa (4,3% rasvaa)
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa raakaruokosokeria
1 muna
3 dl puolukoita


-Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Tähän käytin ruisjauhoja.
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Vatkaa muna joukkoon.
-Sekoita ruisjauhot ja leivinjauho keskenään ja lisää taikinaan.
-Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.

-Vatkaa täytteen ainekset keskenään.
-Painele puolukat taikinan päälle.
-Jos haluat makeutta puolukoihin, niin voit ripotella puolukoiden päälle hieman sokeria
ennen täytteen lisäämistä
-Levitä täyte puolukoiden päälle.
-Paista 200 asteessa noin 30 min.

Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit