Sivut

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Omenapiirakka

Kaverini vihjaisi minulle kerran tästä Kotikokin loistavasta omenapiirakkaohjeesta.
Tein siitä oman versioni tuoreista kotimaisista omenista. Käytin tavallisen sokerin sijaan 
Lidlistä saatavaa Reilun kaupan ruskeaa raakaruokosokeria.
Happamat omenat voi paistaa ensin kevyesti voissa pannulla ja maustaa sokerilla ja 
kanelilla. 



175 g voita / margariinia
0,75 dl raakaruokosokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
kanelia


-Sulata voi / margariini ja sekoita se sokerin kanssa
-Lisää vähitellen vehnäjauhot
-Ota sivuun noin 1,5 dl taikinaa. Se tulee valmiin piirakan päälle
-Sekoita loppuun taikinaan maito, muna, leivinjauhe ja vaniljasokeri
-Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Taikina on hieman löysähkö.
-Asettele omenat taikinan päälle ja ripottele päälle syrjään otettu taikina ja kanelia
-Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia
-Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit