Sivut

perjantai 5. syyskuuta 2014

Gluteenittomat siemensämpylät

Leivoin jauhetuista siemenistä ja pähkinöistä gluteenittomia sämpylöitä silikonisiin muffinivuokiin.
Sämpylöihin voi käyttää mitä vain siemeniä ja pähkinöitä oman maun mukaan.
Tähän ohjeeseen tarvitset siemenien ja pähkinöiden lisäksi psylliumia.
Psylliumkuitu on ratamokasvin siemenen kuorta. Sillä on tärkeä osa gluteiinittomassa leivonnassa, sillä se tuo leivonnaisiin sitkoa ja kuohkeutta. Nesteeseen voi myös sekoittaa chia -siemeniä. Nesteeseen sekoitettuna psylliumista ja chia-siemenistä tulee paksua puuroa.




Yleisohje:
(10 kpl sämpylöitä)

2,5 dl vettä
2 rkl psylliumia
(2 rkl chia-siemeniä)
170 g valinnan mukaan erilaisia pähkinöitä/siemeniä/mantelijauhoja/rusinoita
0,25 dl oliiviöljyä
1 tl ruususuolaa



Kuvien versio:

2,5 dl vettä
2 rkl psylliumia
2 rkl chia-siemeniä
45 g auringonkukansiemeniä (kuorittuja)
45 g hasselpähkinärouhetta
30 g seesaminsiemeniä
50 g mantelijauhoja
3 rkl pellavarouhetta (paahdettu rouhittu pellava + mustikka)
1 porkkana
1 tl ruususuolaa
0,25 dl oliiviöljyä

-Lisää psyllium ja chia-siemenet veteen ja anna turvota 10 min.
-Rouhi siemenet ja pähkinät monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
-Sekoita porkkanaraaste, suola ja jauhetut pähkinät psyllium-puuroon.
-Lisää oliiviöljy
-Annostele silikonisiin muffinivuokiin.
-Paista 175 asteessa noin 40 min.



Täytteenä voi käyttää esimerkiksi: 
Cashewpähkinöitä, saksanpähkinöitä, hasselpähkinöitä, valmiita pähkinäsekoituksia, manteleita, mantelijauhoa, auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä, pellavansiemeniä, kurpitsansiemeniä ja rusinoita.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit