Sivut

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Fazerina-juustokakku

Suklaan ystävälle sopii täydellisesti tämä Fazerina suklaasta tehty juustokakku.
Koristeeksi tein tummasta suklaasta linnunpesän. Kakku on tehty pienempään (n.15 cm) irtopohjavuokaan ja korkeutta saatu kakun reunakalvon avulla. Pohjaan käytin Oreo-keksejä. Täytteeseen tuli Fazerin Fazerina (appelsiinin makuista) suklaata ja kuorrutus on tehty Fazerin tummasta taloussuklaasta. Linnunpesän suklaa on 70% kaakaota sisältävää leivontasuklaata. Eli suklaata suklaan perään.

























Pohja:
100 g Oreo-keksejä (Domino)
30 g voita

Isompaan vuokaan 180 g keksejä ja 50 g voita.

Täyte:
3 liivatelehteä
200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
2 dl vispikermaa
0,5 dl kuohukermaa
200 g Fazerina suklaata
2 rkl kahvia
1 rkl vaniljasokeria
(hyppysellinen suolaa)

Kuorrute:
100 g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaa)
0,5 dl kuohukermaa
(hyppysellinen suolaa)

Koristeluun 70 g tummaa leivontasuklaata ja linnunmunia (suklaamunat)


- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan.
- Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita kattilaan paloitellut Fazerinat ja 0,5 dl kermaa. Sulata suklaa ja sekoita hyvin.
  Anna hieman jäähtyä välillä sekoittaen.
- Vispaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää vatkaten sokeri, turkkilainen jugutti ja tuorejuusto.
- Liota liivatelehdet kuuman kahvin sekaan. Anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa suklaaseos muiden aineiden joukkoon.
- Kaada lopuksi vatkaten liivateseos.
- Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Suklaakuorrutus:
- Suklata suklaapalat ja kerma kattilassa sekoittaen suklaaseokseksi. (Lisää suola)
- Anna hieman jäähtyä välillä sekoittaen ja kaada hyytyneen kakun päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa.
Kuorrutus jää pehmeäksi, joten se oli helppo leikata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit