Sivut

lauantai 18. kesäkuuta 2016

Trio -juustokakku

Leivoin syntymäpäiväjuhlieni kakkupöytään tämän trio -juustokakun. Ajatuksena oli yhdistää yhteen kakkuun tuttu Pingviinin Trio jäätelö, jossa makuina on vanilja, mansikka ja suklaa. 
Kakku viimeistellään suklaaganachella ja tuoreilla mansikoilla.
Kakkuynttilät olen aiemmin ostanut Confetista.
Tein ensimmäisen kerroksen kaksi päivää ennen juhlia. Toisen kerroksen tein juhlia edeltävänä päivänä aamupäivällä ja kolmannen illalla. Kuorrutin kakun juhlapäivänä sillä se ehti hyvin jähmettyä jääkaapissa. Käytin tähän suklaaganacheen Fazerin Tumma -leivontasuklaata.




Pohja:

180 g Domino keksejä
60 g voita

Suklaatäyte:

150 Fazerin Tumma -leivontasuklaata
3 rkl kuohukermaa
2 liivatetta
1,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g turkkilaista jugurttia
1 rkl tomusokeria
1 rkl vahvaa kahvia (1 rkl vettä + 1 tl murukahvia)
(ripaus suolaa)

Mansikkatäyte:

3 liivatetta
1,5 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g turkkilaista jugurttia
3 rkl tomusokeria
120 g mansikkasosetta
1 rkl sitruunamehua

Vaniljatäyte:

1,5 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
100 g turkkilaista jugurttia
2 rkl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 liivatetta
(vaniljaa myllystä)

Suklaaganache:
150 g Fazerin Tumma -leivontasuklaata
1,5 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

Lisäksi reunakalvo kakun ympärille.












- Laita levinpaperi halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Käytin reunakalvoa sillä kakusta tulee hieman korkeampi.
- Murskaa keksit ja sekoita voisulaan. Laita keksiseos irtopohjavuoan
pohjalle ja pohja jääkaappiin kovettumaan.


Suklaatäyte:
- Sulata suklaa kuohukerman kanssa kattilassa sekoittaen.
- Anna seoksen hieman jäähtyä esimerkiksi vesihauteessa. Sekoittele välillä seosta.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma yhdessä tuorejuuston, jugurtin ja tomusokerin kanssa kuohkeaksi
vaahdoksi.
- Lisää liivatteet kuumaan kahviin. Anna seoksen hieman jäähtyä.
- Sekoita suklaa ja liivateseos tuorejuustoseokseen.
- Kaada suklaaseos irtopohjavuoan pohjalle ja anna jähmettyä kylmässä.

Mansikkatäyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma yhdessä tuorejuuston, jugurtin ja tomusokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Lisää mansikkasose ja liivateseos hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen.
- Kaada seos jähmettyneen suklaakerroksen päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Vaniljatäyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa vispikerma yhdessä tuorejuuston, jugurtin ja vaniljasokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Sekoita liivateseos tuorejuustoon.
- Kaada seos jähmettyneen mansikkakerroksen päälle ja anna jähmettyä kylmässä.

Suklaaganache:
- Kuumenna kuohukerma kattilassa ja lisää pilkotut suklaat.
- Sekoittele kunnes suklaat ovat sulaneet.
- Lisää tarvittaessa ripaus suolaa korostamaan suklaan makua.
- Anna seoksen jäähtyä välillä sekoittaen ennenkuin kaadat kakun päälle.
- Levitin lusikan avulla suklaaseosta kakun pinnalla, jotta suklaa valuisi hallitusti yli reunojen.
- Anna jähmettyä kylmässä.

*Jos käytät toista suklaata vähennä mahdollisesti kerman määrää sillä tämä kerman ja suklaan suhde toimii tässä käytetylle Fazerin Tumma -leivontasuklaalle. Muuten voi tulla liian juoksevaa suklaaseosta.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit