Sivut

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Appelsiini-porkkanakakku

Halusin yhdistää mehevän porkkanan ja raikkaan appelsiinin maut samaan kakkuun. Kakku on helppo valmistaa sillä ainekset sekoitetaan keskenään. Kakku on hyvin mehevä. 


2 porkkanaa
2 kananmunaa
1 dl miedon makuista oliiviöljyä
1/2 appelsiini (mehu + kuori)
1 dl sokeria
100 g appelsiini tuorejuustoa (tai tavallista)
1 tl leivinjauhetta
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

Koristeluun tomusokeria ja sitruunamehua

- Voitele ja korppujauhota noin litran kakkuvuoka.
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi.
- Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
- Sekoita kananmunat, sokeri, porkkanaraaste, appelsiinin kuori, appelsiinimehu ja tuorejuusto. Lisää lopuksi oliiviöljy.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sekoittaen muiden aineiden sekaan.
- Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa noin 50 min.
Laita tarvittaessa leivinpaperi päälle paiston loppuvaiheessa jos kakku meinaa tummua liikaa.

Kuorrutukseen sekoitin noin ruokalusikallisen sitruunamehua tomusokeriin kunnes seos oli melko paksu, mutta helposti levitettävä.
Koristele lisäksi tomusokerilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit