Sivut

tiistai 24. joulukuuta 2013

Marianne-tryffelit ja possuarmeija



Joulunaika on kiireistä aikaa näperellä erilaisia herkullisia lahjoja viemisinä.
Aatonaatto kului joutuisasti keittiön puolella väsätessä joulun herkkuja.
Olen perinteisesti tehnyt lähimmäisille Fazerin Marianne-tryffeleitä vaihteluksi 
perinteisille kohvehtisuklaille. Olen pyöritellyt seoksesta palloja, jotka olen pyörittänyt kaakaojauheessa. Tänä jouluna tein tryffeleitä vielä isommalle joukolle. Ohjeesta tulee hyvin pehmeää massaa, joka  alkaa sulamaan lämmetessään. Kokeilin tänä vuonna uudenlaista versiota puolittamalla kerman määrän yhteen desilitraan, jolloin massasta tulee koostumukseltaan kiinteämäpi. Massan lusikoin Tigerista ostamiini konvehtivuokiin. Vuokia oli 40 kpl ja seosta jäi vielä reilusti yli. Siitä pyörittelin palloja ja pyöritin ne kaakaojauheessa. Tämä versio jähmettyi suhteellisen nopesti eli pyörittelin pallot vielä samana iltana.




Marianne-tryffelit

1 dl kuohukermaa
200 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
200 g valkoista leivontasuklaata (Fazer)
1 pss (150 g) Fazer Marianne Crush -rouhetta

Kiehauta kerma ja lisää sinne suklaat. 
Anna suklaiden sulaa ja sekoita seos tasaiseksi.
Anna seoksen jäähtyä.
Lisää Marianne Crush joukkoon.
Kaada konvehtivuokiin ja anna jähmettyä viileässä.



Tryffelien lisäksi näpertelin vaaleanpunaisesta marsipaanista possuarmeijan, jotka pakkasin sellofaaniin ja liitin mukaan joulukortteihin ja muihin viemisiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit