Sivut

keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Banaanikakku

Leivoin tämän banaanikakun joulupäivän kahvipöytään valkosuklaajuustokakun ja
suklaa-mascarpone kuppikakkujen lisäksi. Tein kakun edellisenä päivänä ja säilytin sen viileässä tuorekelmuun pakattuna.



















Sovelsin Valion banaanikakun reseptiä.
Korvasin ohjeen turkkilaisen jugurtin kermaviilillä (12 %) ja voin pullomargariinilla.
Taikina riitti hyvin litran ja 3 dl:n rengasvuokiin.


 
Banaanikakku

2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
100 g margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 keskikokoista kypsää banaania
2 dl kermaviiliä


Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. 
Soseuta banaanit.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita margariinin sekaan banaanisose ja kermaviili.
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja banaaniseosta.
Sekoita taikinaa sen verran, että ainekset sekoittuvat.
Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 55 - 60 min.
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä.


Kuorrute

0,5 dl kermaa
100g tummaa leivontasuklaata tai taloussuklaata

Kuorruta kakku vasta täysin jäähtyneenä.
Kuumenna kerma ja taloussuklaa kattilassa.
Sekoita, kunnes tasaista.
Valuta kakun pinnalle.






























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit