Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Pätkismoussekakku

Tarjosin tämän kuohkean Pätkismoussekakun työkavereilleni synttärieni kunniaksi. Kakun rinnalle leivoin raparperi-vadelmapiirakan ja Wilhelmiinan keksejä. Tähän kakkuun laitoin reilusti turkkilaista jugurttia. Kakun kruunasi ihana suklaaganache ja tuoreet mansikat, jotka lisäsin päälle juuri ennen tarjoilua.




Pohja:
270 g Domino keksejä
75 g voita

Täyte:
2 pussia (yht. 280 g) Pätkis -suklaata
1 dl kuohukermaa
5 liivatetta
4 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g turkkilaista jugurttia
0,5 dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia (2 rkl vettä + 2 tl murukahvia)

Suklaaganache:
200 g Fazerin Tumma -leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa

- Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa.
- Painele keksiseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle,
- Laita vuoka kylmään jähmettymään.

- Kuumenna kuohukerma kattilassa ja sulata Pätkis-suklaat sekoitellen.
- Anna seoksen tällä välin jäähtyä. Esimerkiksi välillä sekoitellen kylmässä vesihauteessa.
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa 3 dl vispikermaa, tuorejuusto, sokeri ja puolet jugurtista kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput     kermat ja jugurtti. Vatkaa kunnes seos on kuohkea.
- Liota liivatteet kuumaan kahviin ja anna seoksen hieman jäähtyä.
- Lisää suklaaseos hyvin sekoittaen moussen sekaan.
- Sekoita lopuksi liivateseos.
- Lisää tarvittaessa ripaus suolaa korostamaan suklaan makua.
- Kaada seos irtopohjavuoan pohjalle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

Suklaaganache:
- Kuumenna kuohukerma kattilassa ja lisää pilkotut suklaat.
- Sekoittele seosta kunnes suklaa on sulanut.
- Lisää ripaus suolaa.
- Anna seoksen jäähtyä ennenkuin kaadat kakun päälle.
- Jäähdytä jääkaapissa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit