Sivut

sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Suklaakakku

Tässä jälkijunassa joulun aatonaaton glögi-illalle leipomani suklaakakku.
Ohje on oma versioni Fazerin mutakakun ohjeesta. Kakku paistui hieman maksimiajan yli eli noin 22 min, jolloin siitä tuli mehevä suklaakakku mutakakun sijaan.
Kakku on leivottu halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan. Koristelin sen muutamalla karpalolla ja tomusokerilla.



200 g tummaa leivontasuklaata (Fazer) tai taloussuklaata
200 g voita / Oivariinia
4 kananmunaa
1 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

- Vatkaa  huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sulata suklaa ja voi keskenään ja kaada seos vaahtoon.
- Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
- Sekoita varovasti ja kaada leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun vuokaan.
- Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 15-20 min. 
- Jäähdytä kakku hyvin ensin huoneen lämmössä ja sitten jääkaapissa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit