Sivut

sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Puolukka-valkosuklaajuustokakku

Tässä puolukka -valkosuklaajuustokakussa on kaksi erillistä kerrosta: valkosuklaa ja puolukka. Pohja on tehty näin joulun alla piparkakuista. Piparkakut voi korvata muilla kekseillä. Puolukkatäyte on raikas ja happamampi. Siihen voi lisätä sokeria oman maun mukaan. Tein pohjan ja valkosuklaatäytteen pari päivää ennen tarjoilua ja päivää ennen puolukkatäytteen. Näin alempi valkosuklaatäyte ehtii hyytyä ja mehevöityä kunnolla. Koristelin kakun joulun teemaisesti puolukoilla ja kuorrutetuilla manteleilla. Ripottelin hieman tomusokeria mantelien päälle. Kakku on tehty halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan.




Pohja:
200 g piparkakkuja / keksejä
70 g voita

Valkosuklaatäyte:
200 g (1 pkt maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
2 liivatelehteä
50 g valkosuklaata

Puolukkatäyte:
200 g (1 pkt maustamatonta tuorejuustoa)
2 dl kuohukermaa
2 rkl vettä
4 liivatelehteä
150 g puolukoita
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria

Pohja:
- Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.
- Murskaa piparkakut tehosekoittimessa / sauvasekoittimen avulla.
- Sekoita voisula sekaan ja levitä irtopohjavuoan pohjalle.
- Laita kylmään kovettumaan

Valkosuklaatäyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto.
- Laita valkosuklaa sulamaan kattilaan ja sekoita sillä välin
liivatteet kiehuvaan veteen.
-Yhdistä liivateseos ja valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.
- Anna seoksen hieman jäähtyä ja vatkaa se tuorejuustoseoksen sekaan.
- Kaada valkosuklaatäyte irtopohjavuoalle ja laita kylmään hyytymään.

Puolukkatäyte:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Kuumenna puolukat kattilassa tai mikrossa ja soseuta ne sauvasekoittimen avulla.
- Paseeraa seos tasaiseksi siivilän läpi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää tuorejuusto ja sokerit.
- Kuumenna vesi ja lisää liivatteet sekaan.
- Yhdistä puolukkaseos ja liivateseos.
- Anna hieman jäähtyä ja vatkaa se tuorejuuston sekaan.
- Kaada hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä seuraavaan päivään.

Koristele esimerkiksi pähkinöillä, manteleilla, suklaalla ja puolukoilla.




1 kommentti:

  1. Tein tällä ohjeella valmistujaisiin kakun. Laitoin puolukan tilalle karpalomehua. Sekä vieraat että oma väki tykkäsi kovasti. Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista

Kommentit