Sivut

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Raparperi-valkosuklaa kuppikakut

Perinteisen raparperipiirakan sijaan leivoin tuoreista rapapereista nämä tuorejuusto- ja valkosuklaakuorrutteiset raparperikuppikakut. Raparperin lisäksi täytteenä on valkosuklaapaloja.







Muffinit:
(10 isoa ja 12 pientä muffinia)

2 munaa
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
100 g kermaviiliä
150 g Oivariinia (/margariinia)
100 g (eli vastaa noin kolmea pientä vartta) raparperia
50 g valkosuklaata

-Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
-Sekoita joukkoon sulatettu Oivariini.
-Lisää vuoron perään keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaneli kermaviilin kanssa.
-Sekoita lopuksi pieneksi pilkottu raparperi ja valkosuklaa.
-Paista noin 12-14 min 225 asteessa. Pienille muffineille riittää 10 min.

Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
1 pkt (200 g) tuorejuustoa (Philadelphia light 12%)
100 g valkosuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl sitruunanmehua

-Vatkaa kerma vaahdoksi.
-Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa, sekoita joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri.
-Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto.
-Laita seos hetkeksi kylmään jähmettymään.
-Kuorruta muffinit ja anna seistä kylmässä ennen tarjoilua, jotta kuorrutteesta tulee jämäkämpi.

Koristelin kuppikakut marsipaanikukilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit