Sivut

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Feta-tomaattipiirakka

Leivon melkeimpä aina suolaseksi tarjottavaksi feta-tomaattipiirakkaa.
Piirakkapohjaa voi varioida esimerkiksi lisäämällä siihen maidon sijaan perunasosetta tai 
kasvisosekeiton jämät. 
Tässä on perus piirakkapohjan ohje.




Pohja:

3 dl ruisjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g voita / Oivariinia
0,5 dl maitoa

Täyte:

1 purkki / pkt fetajuustoa
1 rasia kirsikkatomaatteja
0,5 dl raejuustoa
1 dl ruokakermaa / maitoa
1 muna
2 rkl vihreää pestoa
1-2 pakastepinaattikuutiota
Basilikaa / rucolaa
(Emmental raastetta)


Nypi kädellä voi, ruisjauhot ja suola.
Lisää maito ja sekoita.
Painele taikina voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
Pohjaa voi esipaistaa 5-10 min 200 asteessa.

Levitä pesto pohjalle, lisää päälle feta ja tomaatit.
Lisää raejuusto.
Sekoita muna, ruokakerma ja sulatettu pinaatti keskenään ja kaada seos
täytteiden päälle.
(Lisää juustoraastetta pinnalle)

Paista 200 asteessa 40 min.

Ennen tarjoilua ripottele pinnalle tuoretta basilikaa tai rucolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit