Sivut

torstai 27. maaliskuuta 2014

Kaura-porkkanasämpylät

Porkkanasämpylät ovat kyllä sämpylöistä suosikkini.
Kokeilin täyteläisempää versiota kaurahiutaleista ja ruisjauhoista.
Hyviä tuli!



4 dl rasvatonta maitoa
25 g hiivaa
2 tl hunajaa
0,5 dl öljyä
2 tl ruususuolaa
3 porkkanaa hienona raasteena
2 dl tattarihiutaleita / kaurahiutaleita
4 dl kaurahiutaleita (käytin: Elovena Plus kaurahitaleita ja leseitä)
6 dl ruisjauhoja
(1 rkl psylliumia antamaan kuohkeutta)

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Lisää hunaja, psyllium, porkkanaraaste, suola ja öljy.
Anna turvota hetki jos käytät psylliumia.
Lisää hiutaleet ja jauhot.
Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
Anna kohota lämpimässä paikassa noin tunnin verran.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja paista 255 asteessa noin 10-12 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit