Sivut

sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Tiikerikakku

Leivoin yhtenä sunnuntaina viemisiksi kahvipöytään perinteisen tiikerikakun.
Pyysin vanhemmiltani hyvää tiikerikakun ohjetta kokeiltavaksi, sillä erilaisia ohjeita on netti pullollaan.
Sain oheisen Pirkan Marianne-tiikerikakun ohjeen. Jätin kuitenkin omasta kakustani Marianne-murskan pois. Sitruunan kuoren sijaan laitoin 3 rkl sitruunamehua.






























Kakusta tuli hyvin pehmeä ja kostea. Tämän ohjeen mukaisen kakun voi hyvin pakastaa, sillä
se pysyi kosteana. Paistoajaksi riitti 50 min uunin alatasolla. Pienemmällä kakulla 45 min.

Taikinasta leivoin yhden kakun litran kokoiseen kakkuvuokaan ja lisäksi toisen kakun pienempään noin 3dl:n kakkuvuokaan.


200 g Oivariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 dl maitoa (tai kermaa)
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl sitruunamehua
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka/kakkuvuoat.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
Lisää munat.
Lisää keskenääin sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri vuoronperään maidon kanssa.
Ota taikinasta puolet toiseen kulhoon.
Lisää toiseen taikinaan sitruunamehu ja toiseen kaakaojauhe.
Laita kerroksittain vuoron perään vaaleaa ja tummaa taikinaa.
Sekoita vielä tarvittaessa niitä keskenään.
Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 50 min.

2 kommenttia:

Kommentit