Leivoin pitkästä aikaa perinteisiä mokkapaloja. Ohjeesta tulee pellillinen mokkapaloja.
Nämä mokkapalat ovat täydelliset naposteluun.
Kuorrutteen lisäksi taikinaankin tulee kahvia. Kahvi antaa näihin kivan mokkaisen vivahteen.
Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
0,75 dl tummaa kaakaota
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 dl kahvia
ripaus ruususuolaa
-Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
-Sekoita keskenään leivinjauhe, sihdattu kaakao ja vehnäjauhot.
-Sekoita kauhalla vaahdon sekaan vuoron perään voi, kahvi ja jauhot.
-Taikinaan voi lisätä lopuksi ripaus ruususuolaa. Suola korostaa suklaan makua.
-Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle syvälle pellille.
-Paista uunista riippuen 15 - 25 minuuttia 200 asteessa. Näitä paistoin noin 25 minuuttia.
-Tee sillä välin kuorrute.
Kuorrute:
50 g voita
4 rkl kuumaa kahvia
4 dl tomusokeria
2 rkl tummaa kaakaota
2 tl vaniljasokeria
-Sulata voi kattilassa.
-Lisää kahvi ja vaniljasokeri.
-Sekoita vähitellen kaakao ja tomusokeri siivilän läpi sekoittaen.
Anna kattilan olla lämpimällä liedellä, jotta seos ei jähmety.
(Lieden voi ottaa pois päältä jos se on tarpeeksi lämmin).
- Kaada seos lämpimälle pohjalle ja levitä se lastalla samantien, sillä seos jähmettyy nopeasti.
- Koristele strösselillä samantien kuorrutteen levittämisen jälkeen.
- Anna jäähtyä ja leikkaa sopiviksi paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit