Pohja:
130 g piparkakkuja
75 g voita
Valkosuklaatäyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
125 g (1/2 pkt) kermarahkaa (10%)
1-2 rkl sokeria
50 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
Puolukkatäyte:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
125 g (1/2 pkt) kermarahkaa (10%)
0,5 dl sokeria
50 g valkosuklaata
3 liivatelehteä
2 rkl vettä / punaista marjamehua
2 dl puolukoita
Puolukkakiille:
3 dl vettä
2 dl puolukoita
0,5 dl sokeria
puolikas kanelitanko
2 neilikkaa
Pohja:
- Murskaa piparkakut aivan pieneksi muruksi sauvasekoittimen avulla.
- Lisää sulatettu voi.
- Painele seos 20 cm kokoisen irtopohjavuoan pohjalle. Laitoin lisäksi reunakalvon kakkuvuoan reunojen ympäri.
- Laita vuoka jääkaappiin.
Valkosuklaakerros:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa. (Voit lisätä siihen tilkan kermaa).
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka ja sokeri.
- Kaada sulanut valkosuklaa sekaan kevyesti vatkaten.
- Kuumenna sitruunamenu ja lisää siihen lionneet liivatelehdet.
- Kaada liivateseos varovasti sekoittaen tuorejuuston sekaan.
- Kaada seos kakkuvuoalle ja laita kylmään jähmettymään mieluiten seuraavaan päivään.
Puolukkakerros:
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Soseuta puolukat.
- Sulata valkosuklaa kuumassa vesihauteessa. (Voit lisätä siihen tilkan kermaa).
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, rahka, sokeri ja lopuksi puolukkasose.
- Kuumenna vesi / mehu ja lisää lionneet liivatelehdet.
- Lisää lopuksi liivateseos hyvin sekoittaen.
- Kaada puolukkatäyte jähmettyneen valkosuklaakerroksen päälle.
- Anna jähmettyä mieluiten seuraavaan päivään.
Kiille:
- Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 30 min.
- Ota 2 rkl erilliseen kuppiin ja anna lopun seoksen jäähtyä.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita kuumennettuun pienempään osaan lionneet liivatelehdet.
- Yhdistä seokset ja kaada kakun päälle.
- Anna jähmettyä jääkaapissa.
Kiilteen tein tarjoilupäivänä. Koristeet on tehty vaahtokarkkimassasta lumihiutalemuoteilla. Liimasin syötävät koristeet sulatetulla valkosuklaalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit