Tämä valkosuklaajuustokakku piparipohjalla sopii hyvin tarjottavaksi pikkujouluihin. Tämän kakun tein tarjottavaksi siskoni pikkujouluihin.
Piparit voi helposti korvata Digestive kekseillä tai kaurakekseillä. Koristeet valikoin Punnitse & Säästä -kaupasta.
Pohja:
200 g piparkakkuja
70 g voita
Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 pkt (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
100 g valkosuklaata
-Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
-Murskaa piparkakut sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
-Sekoita voisula joukkoon.
-Levitä seos irtopohjavuoalle ja laita se jääkaappiin jähmettymään.
-Jätä kuohukermasta 3 rkl syrjään ja vatkaa loput vaahdoksi.
-Lisää tuorejuustot ja sokeri.
-Sulata valkosuklaa varovasti kattilassa 3 rkl kuohukerman kanssa.
-Lisää liivatteet 2 rkl kiehuvaan veteen ja kaada seos valkosuklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Anna hieman jäähtyä, mutta seos ei saa jähmettyä..
-Sekoita kevyesti vatkaten valkosuklaaseos tuorejuustoseokseen.
-Levitä seos irtopohjavuoalle ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Tarjoa sellaisenaan tai esimerkiksi soseutettujen mansikoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit