Suklaan ystävälle sopii täydellisesti tämä Fazerina suklaasta tehty juustokakku.
Koristeeksi tein tummasta suklaasta linnunpesän. Kakku on tehty pienempään (n.15 cm) irtopohjavuokaan ja korkeutta saatu kakun reunakalvon avulla. Pohjaan käytin Oreo-keksejä. Täytteeseen tuli Fazerin Fazerina (appelsiinin makuista) suklaata ja kuorrutus on tehty Fazerin tummasta taloussuklaasta. Linnunpesän suklaa on 70% kaakaota sisältävää leivontasuklaata. Eli suklaata suklaan perään.
Pohja:
100 g Oreo-keksejä (Domino)
30 g voita
Isompaan vuokaan 180 g keksejä ja 50 g voita.
Täyte:
3 liivatelehteä
200 g (1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
200 g turkkilaista jugurttia
2 dl vispikermaa
0,5 dl kuohukermaa
200 g Fazerina suklaata
2 rkl kahvia
1 rkl vaniljasokeria
(hyppysellinen suolaa)
Kuorrute:
100 g tummaa suklaata (Fazerin taloussuklaa)
0,5 dl kuohukermaa
(hyppysellinen suolaa)
Koristeluun 70 g tummaa leivontasuklaata ja linnunmunia (suklaamunat)
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Murskaa keksit ja sekoita sulatettu voi sekaan.
- Painele keksimurska irtopohjavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.
- Laita kattilaan paloitellut Fazerinat ja 0,5 dl kermaa. Sulata suklaa ja sekoita hyvin.
Anna hieman jäähtyä välillä sekoittaen.
- Vispaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää vatkaten sokeri, turkkilainen jugutti ja tuorejuusto.
- Liota liivatelehdet kuuman kahvin sekaan. Anna hieman jäähtyä.
- Vatkaa suklaaseos muiden aineiden joukkoon.
- Kaada lopuksi vatkaten liivateseos.
- Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
Suklaakuorrutus:
- Suklata suklaapalat ja kerma kattilassa sekoittaen suklaaseokseksi. (Lisää suola)
- Anna hieman jäähtyä välillä sekoittaen ja kaada hyytyneen kakun päälle.
- Anna hyytyä jääkaapissa.
Kuorrutus jää pehmeäksi, joten se oli helppo leikata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit