Tein tämän luumurahkakakun jouluksi jälkiruuaksi kahvin kanssa. Olen perinteisesti syönyt jälkiruuaksi luumurahkaa, mikä onkin todella hyvää. Viime jouluna söin sitä sitten kakun muodossa. Kiille on Valion sesonkituotteena ollutta luumu-rusinakeittoa. Koristeina on taatelia, viikunaa, goji-marjoja, kuorrutettuja manteleita ja kuorrutettuja karpaloita. Kakun maku paranee jääkaapissa ollessa, joten kakku kannattaa tehdä jopa kolme päivää ennen tarjoilua.
24 cm irtopohjavuoka
Pohja:
200 g piparkakkuja
70 g voita
Täyte:
2 dl kuohukermaa
500 g (2 prk) maitorahkaa
1 prk (300 g) luumumarmeladia
0,5 dl sitruunamehua
6 liivatelehteä
(sokeria)
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Murskaa piparkakut muruksi ja sekoita voisulan kanssa.
- Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.
- Vatkaa kerma vaahdoksi.
- Lisää rahkat, luumumarmeladi ja sokeri.
- Kuumenna sitruunamehua ja sekoita liivatelehdet sekaan.
- Sekoita jäähtynyt sitruunamehu rahkaseokseen.
- Kaada irtopohjavuoan pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa.
Kiille:
3 dl Valion luumu-rusinakeittoa
3 liivatelehteä
- Liota liivatelehtiä n. 5-10 min kylmässä vedessä.
- Kuumenna 1 dl luumu-rusinakeitosta ja sekoita liivatelehdet sekaan.
- Yhdistä seos lopun keiton kanssa ja kaada hyytyneen rahkakakun päälle.
- Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit