Tässä on helppo ja hyvä puolukkapiirakan ohje. Pohjaan on käytetty vain ruisjauhoja.
Pohja:
100 g voita tai margariinia
0,5 dl tummaa raakaruokosokeria (Lidl)
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 dl ruisjauhoja
Täyte:
250 g maitorahkaa (4,3% rasvaa)
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl tummaa raakaruokosokeria
1 muna
3 dl puolukoita
-Voitele ja jauhota piirakkavuoka. Tähän käytin ruisjauhoja.
-Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.
-Vatkaa muna joukkoon.
-Sekoita ruisjauhot ja leivinjauho keskenään ja lisää taikinaan.
-Painele taikina piirakkavuoan pohjalle.
-Vatkaa täytteen ainekset keskenään.
-Painele puolukat taikinan päälle.
-Jos haluat makeutta puolukoihin, niin voit ripotella puolukoiden päälle hieman sokeria
ennen täytteen lisäämistä
-Levitä täyte puolukoiden päälle.
-Paista 200 asteessa noin 30 min.
Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentit